RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Над військовим аеродромом в Румунії збили невідомі дрони

В ніч на 16 квітня в Румунії поблизу військового аеродрому помічали три безпілотники – були невеликого розміру. Проти них використали засоби радіоелектронної боротьби.

Про це повідомляє ВПС Румунії.

Читайте також: Польща підіймала в небо F-16 через російську атаку: офіційна заява

Зауважується, що співробітники служби безпеки 57 авіабази Михайла Когелнічану повідомили про те, як в понеділок, 15 квітня, в період з 22:30 до 12:30, в повітряному просторі поблизу міжнародного аеропорту перебував безпілотний літальний комплекс, згодом зафіксували ще два дрони.

Безпілотники були невеликі, ВПС Румунії вважає, що це були дрони комерційного типу, і працювали на малих швидкостях на невеликих висотах.

ВПС Румунії вказали, що вжили відповідних заходів для підтримки безпеки в повітряному просторі – цивільна служба повітряного руху також була оперативно проінформована.

Було застосовано засоби радіоелектронної боротьби, після чого контакт з двома останніми системами було втрачено (приблизно о 00:30).

"Командування 57-ї авіабази Михайла Когелнічану повідомило Військову прокуратуру про застосування заходів, передбачених законом у таких ситуаціях. Також на рівні військової частини призначено комісію з розслідування події на чолі з начальником штабу 57 авіабази", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Німеччина підіймала в небо авіацію через російський літак.

  • Вас також може зацікавити:

У Румунії біля кордону з Україною знайшли уламки дрона

У Молдові виявили шматки збитого російського "шахеда". Фото

Російський дрон під час нічної атаки впав в країні НАТО: що відомо і як відреагувала влада