RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

У Німеччині вперше з часів Другої світової війни до влади можуть прийти ультраправі

У Німеччині, відповідно до результатів екзит-полів, утраправа партія «Альтернатива для Німеччини» має усі шанси виграти регіональні вибори.

Про це пише Reuters.

Відповідно до опитувань, AfD може набрати 33,1% голосів у землі Тюрінгія, значно випереджаючи "Християнсько-демократичний союз", який набрав 24,3%. У сусідній землі Саксонія консерватори лідирували з 31,9%, приблизно на піввідсотка випереджаючи AfD.

"Це реквієм для коаліції. Коаліція повинна запитати себе, чи може вона взагалі продовжувати керувати", - сказала співлідер AfD Аліса Вайдель.

Лівопопулістський Альянс Сахри Вагенкнехт (BSW), який, як і AfD, прагне зменшення імміграції та припинення озброєння України, посів третє місце в обох землях лише через вісім місяців після свого заснування.

Результати виглядають невтішними для коаліції канцлера Олафа Шольца, хоча соціал-демократи подолали 5%-вий бар'єр для того, щоб залишитися в парламентах обох земель.

Як ми повідомляли, уряд Німеччини планує запровадити жорсткий контроль за холодною зброєю та посилити правила надання притулку мігрантам. Такі кроки планують втілити через різанину, влаштовану на фестивалі у Золінгені.