RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії розповіли, як Путін сам налаштував Європу і США проти РФ

Російський політолог Лілія Шевцова заявила, що політика Кремля значним чином змінила ставлення Заходу до Росії.

Про це Шевцова повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Іронія в тому, що Кремлю реально вдалося змінити Захід, змусивши його відмовитися від ідеї, яка визначала його ставлення до Росії протягом останніх 25 років - прагнення до її інтеграції. Сьогодні такою ідеєю стала недовіра, яка набуває обрисів стримування та співробітництва за необхідності", - зазначила політолог.

За її словами, Захід переорієнтуватися на інші ринки, знизивши свою залежність від РФ.

"Політичні сили, які в західному суспільстві лобіюють інтереси Москви, є маргіналами. Але найголовніше - західна громадська думка вороже ставиться до Росії. Ось приклад: сьогодні лише 14% німців вважають Росію країною, якій можна довіряти, і 58% кажуть, що санкції відносно Росії потрібно зберегти", - підкреслила Лілія Шевцова.

Вона додала, що негативний образ Росії в очах Заходу закріплюють, зокрема, сандали з російськими уболівальниками на Євро-2016.

"Так, що громадська думка не дозволить західній еліті переорієнтуватися на обійми з Москвою. Це світ, який Росія сама створила навколо себе",- констатує Шевцова.

Як повідомляв "Апостроф", Шевцова повідомила про намір Кремля подружитися з Заходом і одночасно зберегти антизахідний курс.