RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Відомий адепт "Новоросії" вказав на дивні нюанси в новій "дружбі" Путіна з Туреччиною

Російський блогер Анатолій Несміян, який пише під ніком el-murid і є адептом так званого проекту "Новоросія", вказав на дивні нюанси у відновленні відносин Росії і Туреччини.

Про це el-murid повідомив у своєму блозі на LiveJournal.

"Полум'яні обійми з Туреччиною поки такими не виглядають. Дуже дивне вибачення Ердогана, захлинаючись і дуже поспішно прийняту нашою стороною, не призвело до повернення колишнього формату відносин - причому і з нашої сторони, і з турецької", - зазначив блогер.

Він зазначив, що РФ не поспішає скасовувати ембарго на сільськогосподарську продукцію з Туреччини. Також він додав, що і Туреччина теж не демонструє намірів повністю відновлювати відносини з Росією.

"Турецький прем'єр дуже жорстко відкинув будь-які натяки на те, що шкодує про рішення збити російський літак і повідомив, що не бачить тут ніякої зміни позиції Туреччини", - пише Несміян.

"По-друге, в черговий раз Туреччина підтвердила колишні підходи до сирійського конфлікту, висловивши готовність до співпраці з Сирією, але тільки після відходу Асада. Це фактично залишає все на колишньому рівні, і відновлення відносин очевидно завмерло строго на медійному рівні", - додав він.

Крім цього, блогер вважає, що для РФ війна в Сирії не має позитивної розв'язки, оскільки в разі відставки сирійського президента Башара Асада наступний уряд "викине всю російську угруповання: і офіційну, і всіляких "ихтамнетов".

"У разі відновлення відносин з Туреччиною можна було б очікувати переформатування домовленостей з нею по сирійським питань, але Асад наполегливо демонструє свою незалежність і недоговороздатність. Цінність Росії, як сторони, здатної вплинути на Асада, для турків вкрай невелика", - написав el-murid.

"В принципі, відновлювати відносини з Туреччиною за великим рахунком сенсу не мало взагалі. Тому, мабуть, зроблений суто медійний хід з вибаченнями і їхнім великодушному прийомі, але поки що далі ніхто кроків робити не збирається - всі чекають першого кроку від "партнера", - резюмував блогер.

Як повідомляв "Апостроф", 30 червня Росія заявила про поступове скасування санкцій проти Туреччини.