RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У США пояснили, чому Путін ініціював перемир'я з Україною

Аналітики американської приватної розвідки Stratfor пояснили, чому російське керівництво пішло на припинення вогню у військовому конфлікті з Україною, задекларованого ватажками маріонеткових "ДНР" і "ЛНР".

Про це йдеться в статті "Війна на Донбасі набула нового повороту, - приватна розвідка США", опублікованій на "Апострофі".

На думку аналітиків Stratfor, російське керівництво зацікавлене хоча б у частковому вирішенні військового конфлікту з Україною до того, як у США отримає повноваження новий глава Білого Дому, оскільки чинний президент Барак Обама більш прогнозований для Кремля, ніж лідери президентських перегонів у США Хілларі Клінтон та Дональд Трамп.

Водночас у приватній розвідці дуже сумніваються в тому, що це перемир'я остаточно зупинить військові дії на Донбасі, тому що Росія не збирається виконувати Мінські угоди, зокрема, в питанні повернення Україні контролю над кордоном в Донецькій і Луганській областях.

У Stratfor припускають, що одностороннє припинення вогню могло бути ініційоване для того, щоб у всьому звинуватити Україну, якщо перемир'я закінчиться.

"Росія може використовувати це, щоб спробувати послабити підтримку Києва з боку Заходу, зокрема, під час наступного голосування ЄС про майбутнє санкцій проти Росії, яке відбудеться на початку 2017 року", - зазначають аналітики агентства.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Міноборони України спростувало інформацію про появу російських винищувачів на Донбасі.