RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Лукашенко наказав чиновникам працевлаштувати дружин і коханок

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагає від чиновників до 1 квітня працевлаштувати всіх їхніх непрацюючих родичів, подружжя і коханців. Про це він заявив на нараді про актуальні питання розвитку країни, передає БЕЛТА.

"Я поки звертаюся до державних службовців та інших значущим в країні особам: працевлаштуйте, будь ласка, своїх дружин, чоловіків, коханок і коханців, рідних і близьких. Тих, хто повинен і може працювати.", - Заявив Лукашенко.

Він зазначив, що якщо дружина або коханка хвора, то "будемо лікувати".

За словами президента країни, недостатньо, щоб вони просто сплатили так званий "збір на дармоїдів" і продовжували не працювати. "Ви можете сказати: так вони заплатять $200, або $400 на рік Ні, бажано, щоб вони були на роботі.", - підкреслив Лукашенко.

Він також доручив начальнику Оперативно-аналітичного центру при президенті Сергію Шпегуну взяти це питання особисто на контроль.

"Подивіться по кадровому реєстру, хто такий багатий у неї чоловік, що вона сидить сьогодні, нічого не роблячи, маючи дитину 20-22 років і не маючи пенсійного віку. Напевно, ви деяких знаєте, я теж. Але поки прізвищ не називаю ", - підсумував глава білоруської держави.

Нагадаємо, раніше Лукашенко призупинив стягнення збору, що отримав неофіційну назву "податок на дармоїдів".