RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Вуха позичив Ван Гогу: в мережі висміяли пам'ятник Чайковському в Росії

У соціальних мережах сміються над незвичним пам'ятником видатному російському композитору Петру Чайковському, який встановлений в підмосковному місті Ступіно.

Фото пам'ятника опублікував російський журналіст Дмитро Шерих на своїй сторінці в Facebook.

"А от я пропустив. Виявляється, в підмосковному місті Ступіно ще півтора роки тому був відкритий пам'ятник Петру Іллічу Чайковському. Власне, він — на фото", — прокоментував журналіст фотографію.

Фото з Facebook Дмитра Шериха

"Хіба він був китайцем?", "Може, калмик?", "А може, це виліпили таджики-гастарбайтери? Так би мовити, за образом і подобою...",
"Точно! Це Ходжа Насреддін!", "У Ходжі вуха", "А де вуха?", "Ван Гогу позичив", "Та це ж робот з "Зоряних воєн"!", "Це робив чоловік, якого в дитинстві змушували ходити в музичну школу. Ось він виріс і жорстоко помстився", "Я його зліпила з того, що було". Це все, що залишилося від розпилу", "Табличка необхiдна! Як інакше дізнатися?" — коментують пам'ятник інші користувачі Facebook.

Один з користувачів навів історію виникнення цього пам'ятника. "Дитяча музична школа в Ступіно бореться за присвоєння імені великого композитора. Тому у дворі школи урочисто відкрили пам'ятник Петру Іллічу Чайковському. Для встановлення меморіалу було одразу кілька приводів — ювілей школи і 175 років з дня народження музиканта", — написав він.

Як повідомляв "Апостроф", у березні російський чиновник Сергій Давидов заявив, що на Червоній площі у Виборзі замироточив пам'ятник Леніну.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР Тема: Культура
Теги: