RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Зустріч Путіна з Трампом: у Росії пояснили, у чому буде проблема

Навколо майбутньої зустрічі президента РФ Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа є певні складності.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів керівник програми "Російська внутрішня політика і політичні інститути" Московського Центру Карнегі Андрій Колесников.

"У Росії зараз немає ніякого рецепта вибудовування відносин зі Сполученими Штатами", - каже Колесніков, додаючи, що у Трампа також немає рецепту через відсутість підтримки у Білому домі та значущих ЗМІ.

"І ось що в цій ситуації робити? Дружити? Дружити можна, якщо тиснути руки. І, судячи з усього, так воно і буде робитися. Насичувати конкретним змістом ці відносини — це єдиний спосіб", - прогнозує аналітик. При цьому зазначає, що порядок денний можливої зустрічі на полях саміту G20 не сформульовано жодною зі сторін.

"Але потрібні конкретні результати зустрічі, потрібна начинка для розмови. Судячи з усього, і з цим певні складності. До того ж, обидві сторони не розуміють, чого вони, власне, одна від одної хочуть", - вважає Колесніков.

За словами аналітика, прогноз про невдачу великої угоди між Путіним і Трампом збувся, але їм слід налагоджувати стосунки хоча б з технічних питань. Однак зрушень у цій сфері так само не відбувається.

Докладніше читайте в інтерв'ю Колеснікова "Апострофу": "Кремль поставив Україну на паузу, а між Росією і США шизофренія".