RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Фактична анексія: Портников зробив гучну заяву по Донбасу

Непідконтрольні Україні території Донецької і Луганської областей фактично є аннексированими Росією.

Таку думку в інтерв'ю «Апострофу» висловив відомий журналіст Віталій Портников.

Коментуючи ситуацію, коли після появи даних про перехід російських військ через непідконтрольну ділянку українського кордону президент Петро Порошенко скликав військовий кабінет, Портников пояснив: «Це ніяке не загострення. Порошенко діє так, як він повинен діяти. Коли з'являються повідомлення про появу іноземних військ на території країни, він скликає нараду. Але Луганська і Донецька області – це територія, яка фактично анексована Росією».

«Немає рішень про анексію формально, але фактично ця територія не дуже відрізняється від території Автономної Республіки Крим. Через цю територію можуть вільно рухатися будь-які російські громадяни, будь-які російські вантажі і будь-які російські війська, тому що насправді ніякого російсько-українського кордону фактично не існує. Російсько-український кордон сьогодні існує на лінії зіткнення між так званими "народними республіками" і Україною. Це справжній кордон, його перенесено, а та територія вже фактично контролюється Російською Федерацією. Її війська зі своєї території переходять на територію, яка фактично є територією РФ», - пояснив він, відзначивши, що по суті такі дії РФ є констатацією окупації території.

«Те ж саме, коли російські війська з'являються в Криму. Загострення було б, якщо б російські війська перетнули лінію зіткнення. А те, що якийсь російський клан вирішив з допомогою військ допомогти одному з луганських кланів, які зараз борються за владу в цих районах, – це абсолютно нормально, так буває у всіх країнах третього світу», - резюмував журналіст.

Повний текст інтерв'ю читайте на «Апострофі» У Путіна є чотири сценарії для Донбасу, Кремль вибере найгірший для України - Віталій Портников.