RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Українське питання: у Росії пояснили, в чому полягає жах для Путіна

Прес-конференція екс-президента України Віктора Януковича в Москві була потрібна Кремлю лише для пожвавлення ситуації перед виборами, оскільки ніяких нових подвигів у Росії за останній час не було.

Про це "Апострофу" повідомив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Тема України в Росії якимось дивним чином не викликає гарячого відгуку. Таке відчуття, що її виводять з інформаційного мейнстріму, тому що люди перестали сприймати кримський і донбаський сюжети як перемогу і як тему, яка об'єднує. Тому і на прес-конференцію Януковича немає активної реакції, наскільки я можу судити. І якщо це і робилося з ініціативи Кремля, то лише для того, щоб пожвавити ситуацію перед виборами, тому що ніяких нових подвигів у Кремля за останні місяці не було. А були, навпаки, досить явні поразки: будь то Сирія, будь то Олімпійські ігри, будь то [Настя] Рибка або аргентинські наркотики...", - зазначив політолог.

А жах для президента РФ Володимира Путіна, за словами Орєшкіна, полягає в тому, що тема України вже не працює для внутрішньої аудиторії в Росії.

"Як-то всюди погано. А треба, щоб було добре. Може бути, нагадати, що ми перемогли Україну", відібрали у неї Крим, щось в цьому стилі? Якщо це придумали в Кремлі. Але проблема в тому, що людей це все одно не радує. Яка різниця, що там Янукович говорив?! Це для нього важливо. У сприйнятті громадської думки це важливо для України. Але з нею ми вже як би розлучилися, і взагалі це вже не наша проблема. Погляд приблизно такий. Жах для Путіна в тому, що ця тема вже відпрацьована і, скоріше, викликає роздратування", - підкреслив політичний експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Український жах Путіна: кому в Росії ще потрібен Янукович