RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Отруєння російського шпигуна в Британії: екс-майор КДБ назвав такі "мішені" Кремля

Колишній російський розвідник Борис Карпічков сказав, що, як і отруєний екс-полковник ГРУ РФ Сергій Скрипаль, пережив спробу замаху на своє життя - його намагалися отруїти. Карпічков вижив, але втратив у вазі понад 30 кг і повністю облисів. Серед потенційних наступних жертв Кремля він назвав екс-офіцера КДБ Юрія Швеця і екс-офіцера ГРУ Володимира Резуна (літературний псевдонім Віктор Суворов).

Про це Карпічков повідомив в інтерв'ю британському виданню Mirror.

На його думку, наступними жертвами російських спецслужб можуть бути:

Олег Гордієвський, 79 років. Розвідник МІ6, подвійний агент часів холодної війни, який виїхав з СРСР в 1985 році в багажнику автомобіля.

Білл Браудер, 53 роки. У Росії він був заочно засуджений за шахрайство. Браудер домігся ухвалення в США і в інших країнах "акту Магнітського".

Крістофер Стіл, 53 роки. Екс-офіцер МІ6, приватний розслідувач. Імовірний автор "Досьє Трампа", яке стосується втручання РФ в американські вибори.

Ігор Сутягін, 53 роки. Вчений, фахівець з ядерної зброї, був засуджений за шпигунство на користь Великобританії. Після майже 11 років тюремного ув'язнення був обміняний і опинився у Великобританії.

Юрій Швець, 65 років. Колишній майор КДБ, перейшов на бік США в 1994 році. Є ключовим свідком у розслідуванні отруєння екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.

Володимир Різун, 70 років. Капітан ГРУ СРСР, втік до Великобританії в 1978 році.

Як повідомляв "Апостроф", у справі про отруєння Сергія Скрипаля британська поліція виявила сліди отрути ще в одному місці.