RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Війна кланів на знищення: в Росії пророкують серйозні зміни в оточенні Путіна

У Росії, після виборів президента і в очікуванні формування уряду, очікується масштабна боротьба за владу між різними угрупованнями.

Про це заявляє відомий російський журналіст Олександр Гольц в своїй колонці для "Щоденного журналу".

"Боротьба буде специфічна: доводити свою корисність, пропонувати програми, вивалювати купи компромату на конкурентів претенденти будуть не перед російськими громадянами, а перед однією єдиною людиною - Путіним В. В.", - пише журналіст.

За словами Гольця, провладні клани будуть "воювати" за вплив і місце у владі, як це вже не раз траплялося в Росії при Путіні.

"У 2004-му був екстрено напередодні виборів звільнений прем'єр Михайло Касьянов, якого за чутками запідозрили мало не в підготовці перевороту. У 2007-му сталася сутичка між ФСБ і Держнаркоконтролем, чий тодішній голова звинуватив колег з Луб'янки в забутті благородних ідеалів чекізму і переродженні в торговців. За підсумками протиборства обидва відомства втратили керівників. Правда, колишній директор ФСБ Микола Патрушев виявився на посаді секретаря Радбезу. У 2011-му зійшлися Слідчий комітет і прокуратура. Ті, хто опинився тоді в ролі трісок при рубці владного лісу, сіли всерйоз і надовго ", - згадує журналіст.

Однак Гольц також попереджає простих російських громадян про те, що влада не обмежиться конфліктами в середині, а посилить репресії і щодо інших.

"Шанси звичайної людини потрапити під перехресний вогонь при сутичці різних загонів царьових опричників рішуче зростають", - зауважує він.

Детальніше про наслідки виборів Путіна, в тому числі і для України, читайте в матеріалі "Апострофа": Вже зрозуміло, з чого почнеться крах Путіна: що потрібно робити Україні.