RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Росії назвали Путіна маніяком і привели переконливий аргумент

У президента Російської Федерації Володимира Путіна залишається приблизно місяць, щоб припинити провокаційні дії в Сирії, але він навряд чи скористається цим шансом.

Про це "Апострофу" заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Він (Путін, - ред.) - маніяк, тяжкохворий чоловік. Він сприймає те, що трапилося (в Сирії, - ред.), як особисту образу, за яку йому хочеться мстити - Заходу, сирійцям, власному народу. Пропозиція про санкції (у відповідь на удар по Сирії і нові санкції проти РФ, - ред.) - це пропозиція про те, як насолити власному народу", - зазначив він.

У той же час Боровий уточнив, що Путін намагається зараз зберегти обличчя. Ракети, запущені по Сирії, Росія контролювати жодним чином не могла: ні збивати, ні навіть точно розуміти траєкторію їх руху. Для російських військ, систем ППО було великою несподіванкою те, що ці удари проводилися з Червоного моря, з літаків. Запущені через деякий час "протиракети" - це просто пропагандистський крок.

"Зрозуміло, що всі розсудливі люди хотіли, щоб американці довбонули по російських військових базах, складах зі зброєю, асадовській армії. Але американці і коаліція в цілому такого завдання не ставили, вони не хотіли провокувати Росію на якісь радикальні дії. Більш того, заздалегідь повідомили про цілі удару і, мабуть, про його час. Всі встигли сховатися. Я думаю, що якісь цінні компоненти хімічної зброї теж встигли переховати", - сказав експерт.

Він підкреслив, що, навіть з урахуванням того, що це був удар тільки по хімічній зброї, по дослідницьким центрам, це, тим не менш, символічний удар.

"Путіну дозволили зберегти обличчя, і це був досить прозорий натяк на те, що якщо він буде слідувати розсудливості, припинить підтримувати цю тварину, Асада (президента Сирії Башара Асада, - ред.), почне скорочувати озброєння в Сирії, то йому дадуть можливість спокійно піти. В іншому випадку наступний удар буде по військовій інфраструктурі, як це зробили в Югославії, Лівії, Іраку..." - підсумував Боровий.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ракетний удар по союзнику Кремля: у Путіна є ще місяць.