RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Як там люди живуть? Названо головну відмінність України від Росії

Ситуація в Російській Федерації набагато гірша, ніж в Україні, і самі росіяни розуміють, що альтернативи у них немає.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив кінодокументаліст і журналіст Йонас Охман.

"Ще до війни в Грузії я там (у Росії, - ред.) жив кілька місяців у різних містах: у Волгограді, Краснодарі, Пермі. Можливо, я не зрозумів всього, але це дійсно хвора країна. Там все ще сумніше, ніж в Україні. Бідність, усякий непотріб, якісь незрозумілі речі відбуваються, агресивні люди... Риторика на телебаченні насторожувала вже тоді, наприклад, розповідали, що Сталін (радянський диктатор Йосип Сталін, - ред.) нормальний мужик. Зараз спілкуватися з друзями в Росії я просто не можу, ми не можемо знайти спільну мову. Та й взагалі я в списках ФСБшних терористів", - зазначив він.

За словами Охмана, з його друзями ФСБ проводила "бесіди", закликаючи з ним не спілкуватися.

"Це ж 30-ті роки! Як взагалі люди можуть там жити? Капець просто. Моральний клімат нестерпний", - підкреслив він.

Разом з тим, журналіст уточнив, що росіяни не знають, що може бути по-іншому. Вони перебувають під впливом російської пропаганди.

"Мій знайомий з Латвії недавно там (у Росії, - ред.) був, розповідав, що там все з Путіним (президентом РФ Володимиром Путіним, - ред.) - шоколад, майки... Він просто всюди. В Україні люди не знають, яка саме альтернатива є, але точно знають, що вона існує, і шукають її. У Росії альтернатив немає, хіба що воювати ще можна. Говорячи про Росію, часто намагаються розрізняти народ і Кремль, мовляв, це він хоче війни, а не люди. Нічого подібного! Розділяти ці два поняття неправильно, це лише ілюзія", - підсумував Охман.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі дуже дивна війна, а Путін зайшов не тільки в Україну - західний волонтер.