RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Погано закінчиться: в Україні розповіли, хто і як може створити Путіну серйозні проблеми

Країни Західної Європи можуть створити серйозні проблеми для президента Росії Володимира Путіна шляхом введення ембарго на газ і на нафту.

Про це відомий журналіст Айдер Муждабаев розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Журналіст зазначив, що у Путіна немає жодної причини міняти політику: "У нього все виходить, я не бачу у нього ніяких особливих проблем. Він захопив Крим, захопив і утримує частину Східної України. Санкції, звичайно, впливають, але вони дуже малі порівняно із загальним обсягом економіки і в порівнянні з тими грошима, які країни Європейського союзу віддають за газ і нафту. Ці санкції спрощено виглядають так: на тобі 100 грн, а гривню я собі залишу, покараю тебе".

"За великим рахунком у Путіна все виходить, народ його любить, народ досить ситий, особливо в містах. Він воює з усім світом: "Ми одні проти проклятого Заходу". І в ідеологічному плані у нього все нормально. Загалом, я поки у нього проблем не бачу. Я, звичайно, розумію, що це все погано закінчиться. Але доки світ зусиль не доклав, щоб Путін почав міняти свою політику, він буде продовжувати те, що робить", - пояснив Муждабаев.

У той же час, за його словами, Росія є утриманкою Західної Європи, і влада Путіна закінчиться з введенням ембарго на газ і нафту і припиненням надходжень грошей з Європи.

"Як тільки утриманку перестануть утримувати, вона стане жебрачкою. А що відбувається з убогою Росією, ми знаємо по 80-90-м рокам: черги за їжею, гуманітарна допомога, йдуть на всі умови Заходу, тут же проходить якийсь верховий переворот, вже ніхто лідера не захищає, тому що він не приносить здобич в печеру. І все так і буде, якщо не буде війни. Війни в першу чергу з Україною, звичайно, тому що вона найбільш ласий шматок для путінського менталітету, адже без України імперія неможлива", - резюмував журналіст.

Більше про політику Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Скинути Путіна можна тільки одним шляхом, захочуть - задушать за рік - Айдер Муждабаев.