RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путін знайшов "ключ" до України: військовий експерт вказав на підступний план Кремля

Недавнє загострення у відносинах Росії з Білоруссю прямо пов'язане з бажання Кремля оточити Україну і отримати стратегічну перевагу в Східній Європі.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише військовий експерт Костянтин Машовець.

"Якщо Лукашенко здасть Білорусь, а до цього все і йде... То зі стратегічної точки зору, положення України різко погіршиться. По суті, в військово-стратегічному відношенні ми, ще до широкомасштабного вторгнення опинимося в напівоточенні... Ворогові буде досить перерізати комунікації на заході і заблокувати з моря підходи до наших портів (і те, і інше він цілком здатний зробити). Далі - справа техніки...", - пише Машовець.

За його словами, ідеальним варіантом для Кремля було б змусити білорусів воювати проти України самих, проте це навряд чи вийде.

"У російському Генштабі досить чітко вирахували, що по суті, ключем до України, як, до речі, й до всього регіону, є Білорусь... її захоплення, аншлюс, чи назвіть як хочете, цілком здатне поставити Україну у військовому відношенні - майже у безвихідь...навіть примарні надії на більш-менш тривалий організований опір, в такому випадку, будуть марними. Дійсно, білоруси самі воювати з українцями не будуть. Для Хуйла це був би самий оптимальний варіант. Так би мовити, союзники, у відповідності до ОДКБ і т.д. Але, в Кремлі чітко зрозуміли, цього не станеться… Саме тому, в цьому році вони різко активізувалися саме на білоруському напрямку…", - зазначає експерт.

Нагадаємо, докладніше про відносини Росії і Білорусі читайте в матеріалі "Апострофа": Росія завдає серйозного удару для Білорусі: що буде далі.