RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії гучний скандал через масовий конфлікт з ромами: фото і відео

У п'ятницю, 14 червня, в селі Чемодановка Пензенської області Росії місцеві жителі перекрили федеральну автотрасу М5, вимагаючи від влади розслідувати масову бійку з ромами, яка сталася 13 червня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше у місцевого Будинку культури пройшов народний сход, в якому взяли участь сотні людей. За даними ЗМІ та інформації в соцмережах, жителі села звинуватили представників місцевої ромської громади в агресивних діях. У масовій бійці 13 червня постраждали 5 осіб, один з них згодом помер, ще один - в реанімації.

За даними місцевих ЗМІ та телеграм-каналу "База", частина учасників сходження вимагала виселення ромів.

При цьому раніше місцева адміністрація, яка не опублікувала інформацію про інцидент, вивісила на своєму сайті повний текст статті 282 Кримінального кодексу - про порушення ненависті і ворожнечі. На сході виступив губернатор області Іван Білозерцев, який пообіцяв розслідувати те, що сталося. Частина жителів села, однак, не повірила обіцянкам і перекрила трасу, на якій, за даними сервісу "Яндекс.Карти", утворилася 12-кілометрова пробка. Співробітники ОМОНу згодом витіснили людей з траси, розблокувавши рух.

Повідомляється, що всю ніч Чемоданівку патрулювала Росгвардія. Також проводилися затримання - всього, за даними Слідчого комітету, в органи внутрішніх справ було доставлено 174 людини. Троє затримані за підозрою в причетності до бійки. Сам злочин було перекваліфіковано на статтю про вбивство з хуліганських спонукань.

Стало відомо, що цю кримінальну справу передали в Головне слідче управління. Звідти до Пензенської області направили криміналістів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 21 квітня, на Закарпатті в місті Берегово побилися близько сотні ромів.