RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Бідні стануть зовсім бідними: росіян "порадували" прогнозом до кінця 2020 року

Глава "Роснано" Анатолій Чубайс вважає, що нефтяная модель економіки, яка десятиліттями годувала Росію валютними доходами, на які імпортуються технології та обладнання припиняє своє існування, що позначиться на рівні життя росіян.

Про це повідомляє Forbes.

У Росії Нафтогаз забезпечує 20% ВВП, 40% бюджету і 60% експорту.

"Це хребет (економіки). І ми отримали не дзвіночок, а якийсь набатний дзвін. Все, хлопці! Хорош розповідати про злізання з нафтової голки. Ми вже 15 років чуємо, як ви злазите. Якщо не злізете, то в глухий кут заїдете - нема на горизонті в рік, на обрії в три роки, але в довгу", - попередив Чубайс.

Прогнози щодо цін на нафту невтішні. Це не означає, що треба закривати Західно-Сибірське нафтове родовище, але треба прийняти рішення щодо подальшого стратегічного розвитку.

За підсумками 2020 року прогнозується падіння російської економіки на 5% "при гарній погоді", і в результаті кризи мільйони людей зіткнуться з важким зниженням рівня життя.

"Особливо болісно це буде для найбільш незахищених, найбідніших. Це якраз та категорія (населення), яка живе без заощаджень, без запасів. Як хтось правильно сказав, не пам'ятаю вже хто: "Багаті стануть трохи менше багатими, середній клас стане трішечки менше, а ось бідні стануть зовсім бідними". І ось це найважча частина всієї історії", - поскаржився Чубайс.

Він додав, що для світу в цілому удар буде дуже важким і дуже серйозним, з політичними наслідками точно.

"Дай Бог, щоб без потрясінь революційного характеру", - додав глава "Роснано".

Швидкість відновлення економіки буде залежати від обраної політики.

Як повідомляв "Апостроф", США і Білорусь домовилися про постачання нафти, які вже почалися.

Нагадаємо, російський монополіст "Газпром" почав відчувати проблеми через скорочення споживання енергоносіїв через уповільнення світової економіки і падіння цін на нафту і газ нижче планки відсікання надприбутків.