RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Білорусі спалили дачу академіка, який підтримав протести - залишили записку і закривавлену ляльку: фото

У Білорусі, де після президентських виборів 9 серпня тривають акції протесту проти обрання Олександра Лукашенка, спалили дачу академіка Олександра Мрочека, колишнього директора РНПЦ "Кардіологія", звільненого з посади за підтримку протестів проти насильства.

Про це пише видання Onliner.

Пожежа сталася в ніч на 14 листопада в селі Узбор'є. Професор Мрочек з дружиною поїхали в Вітебську область, будинок залишався без нагляду. Хтось скористався моментом і підпалив його в декількох місцях. Згоріли частина будинку і альтанка. Причому біля будинку Мрочеки виявили проткнуту скальпелем ляльку з закривавленими очима і записку з погрозами.

"Тепер уже ніхто тобі не допоможе і не захистить ... Я довго чекала і ти скоро відповіси за всіх, кого згубила твоя жадібність ... Не одну мене це торкнулося. Багато життів обірвалися через тебе. Покайся і публічно розкажи всім, як набивав свої кишені грошима, продаючи людям відновлені кардіостимулятори і бог знає що ще ... Тоді може тобі вдасться зберегти свої багатства і своє дріб'язкове життя ... Будинок це тільки початок...», - написано в записці .

За словами Мрочека, будинок згорів частково і повністю згоріла альтанка. Академік відзначає, що дачі тепер потрібен капітальний ремонт. Дача у академіка вже 35 років.

Зараз на місці події працюють слідчі.

Як повідомляв "Апостроф", в реанімації лікарні швидкої медичної допомоги Мінська помер 31-річний Роман Бондаренко, якого напередодні побили силовики. Хлопця привезли до лікарні вже в комі, його оперували кілька годин, однак врятувати його не вдалося.