RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У нас буде інша війна: Лукашенко заговорив про бойові дії на болотах

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що його армія досить підготовлена для можливої війни, проте все одно розраховує на підтримку РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Національна оборона".

"Я Путіну кажу: "Головне, щоб ти не здригнувся. Якщо буде важко, щоб я знав, що за спиною у мене є старший брат, який не дозволить образити молодшого". Більше нічого не треба. У нас хороша армія, підготовлена. Озброєна вона непогано", - заявив політик.

Він також додав, що армія має додатково підготуватися до війни на лісисто-болотистій місцевості.

"Ми вивчаємо всі війни. І ми чотири рази модернізували свої Збройні Сили. І організаційно, і штатно, і за технікою. Але у нас війна буде інша. У нас лісисто-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі. А в нас не так просто це. У 1941 році початок війни прошлепали. А потім довелося закривати тілами своїх людей під Москвою..." - каже Лукашенко.

Він також вкотре висловив глибоку надію на підтримку з боку "старшого брата".

"Ми тут надійно тримаємо нашу оборону. Головне, щоб у потрібний момент російська людина підставила нам своє плече тут. Ніхто нас, це я переконано кажу, ніхто нас не зможе взяти ні голими руками, ні озброєним чином. Тільки треба тримати сухий порох", - наголосив він.

Раніше ми писали, що парламенти Європи виступили з вимогами відправити Лукашенко під трибунал.