RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Росії готуються до епідемії холери: що відбувається на кордоні України

У прикордонних з Україною регіонах Російської Федерації готуються до епідемії холери.

Про це повідомило у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Повідомляється, що головний санітарний лікар Росії Ганна Попова підписала ухвалу "Про додаткові заходи щодо профілактики холери". Особливу увагу в РФ вирішили приділити тим регіонам, які межують з Україною – йдеться про Білгородську, Брянську, Воронезьку та Курську області. Сюди також включили Краснодарський край, Ростовську область та окупований Крим.

Керівникам регіональних управлінь "Росспоживнагляду" доручили виконати такі завдання:

  • до 15 травня підготувати лабораторії для проведення досліджень на холеру, посилити контроль за торговельними об'єктами, місцями масового скупчення людей, а також поінформувати населення про заходи щодо профілактики хвороби;
  • до 1 червня забезпечити готовність медичних закладів до проведення протиепідемічних заходів та підготувати розрахунок необхідних для цього препаратів.

Українські спецслужби не відкидають ймовірності нових провокацій з боку РФ у прикордонних регіонах з метою звинуватити нашу країну у "застосуванні бактеріологічної зброї".

Раніше ми повідомляли, що на території невизнаного Придністров'я надрукували газету "майбутнього" великим тиражем в одній із статей йдеться про серію терактів на травневі свята та десятки вбитих людей, зокрема дітей, людей похилого віку та жінок.