RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росіяни своїх не кидають? Моряки зі знищеного на Зміїному судна дві доби помирали в морі

У північній столиці Росії попрощалися з одним з моряків військово-морського флоту, який загинув внаслідок боїв за острів Зміїний - Збройні сили України знищили кораблі російських загарбників та ангар, де вони ховалися.

Про це повідомив сайт "Фонтанка".

24-річний старшина другої статті Олексій Федоров служив у лавах ВМФ Росії медиком – у день своєї загибелі він перебував на військовому катері, який патрулював зону навколо острова Зміїний. Його брат розповів, що до катера потрапила українська ракета, а після того, як підійшов другий катер - він теж був підбитий.

"Їх розкидало морем, на рятувальних плотах", - заявив брат загиблого. Моряка поховали на Смоленському цвинтарі Санкт-Петербурга, поряд із батьком.

Датою смерті Олексія офіційно значиться 7 травня, але на могильному хресті було зазначено 9 травня. За словами товаришів по службі, в морі на рятувальних плотах група провела дві доби. Олексій помер о 10 ранку 9 травня.

Раніше ми повідомляли, що в окупований Севастополь звозять убитих і поранених загарбників з острова Зміїний. За інформацією розвідки, із сорока зв'язківців ЗС РФ, відряджених на острів Зміїний, живими повернулися вісім. Також евакуйовано десять тіл загиблих. Усі вони військовослужбовці частини спецзв'язку ЗС РФ.