RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Росії випробовують новий дрон-камікадзе "Яструб": в чому його особливість

У Росії заявляють, що конструкторське бюро "Стратім" розробило новий безпілотник, який є бюджетним аналогом іранського безпілотника Shahed під назвою "Яструб" із заявленою дальністю польоту до 350 кілометрів на швидкості до 700 км/год, з бойовою частиною масою 16 кілограмів.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Back in the USSR: чи потрібна Україні повна мілітаризація економіки

Згідно з доступною на сьогоднішній день інформацією, безпілотник виконаний за схемою "літаюче крило" і розрахований вражати цілі на відстані до 350 кілометрів. Оснащуватись "Яструб" буде двома видами двигунів: поршневим і турбореактивним. У першому випадку безпілотник зможе розвивати швидкість до 300 км/год, у другому - до 700 км/год, несучи при цьому бойову частину масою 16 кілограмів.

Основною перевагою "Яструба" стане його дешевизна навіть у порівнянні з Shahed. Пов'язано це значною мірою про тим, що безпілотник виготовляється повністю з цивільних комплектуючих. Застосовуватись цей дрон буде для перевантаження системи протиповітряної оборони супротивника. Також відомо, що для нього вже є проект повністю російської реактивної турбіни, оскільки досі на ті ж самі реактивні Shahed встановлюються імпортні турбіни. Розробка дрона перебуває вже на стадії циклу льотних випробувань. Повністю її завершити розробники мають намір до кінця першого півріччя 2024 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ отримали новий дрон вітчизняного виробництва, який стійкий до перешкод, не боїться куль та негоди.

  • Вас також може зацікавити:

Військова економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"

РФ, попри санкції, збільшила виробництво ракет вище довоєнного рівня: ЗМІ дізналися деталі

Не пройшло і року: Кабмін виділив гроші на виробництво українських БПЛА