RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Світ

Новини

24 вересня

Всі новини

У Росії заявили про смерть генерала авіації, який був "напарником" Путіна

У Росії на 75-му році життя помер військовий льотчик-снайпер, засновник авіаційної групи вищого пілотажу "Соколи Росії", генерал авіації Олександр Харчевський.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Харчевський у 2000 році літав з Путіним на Су -27 у Грозний. Харчевський був за штурвалом, а Путін летів як другий пілот. Також генерал очолював Липецький авіацентр, чиї пілоти брали участь у війні у Сирії.

Військовий аналітик та старший лейтенант сухопутних військ Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін зазначив, що поки не ясно, чи був Харчевський збитий у Курській області, чи опинився на одному з аеродромів, по яких били українські БпЛА, чи помер з іншої причини.

"Так чи інакше, це перша підтверджена втрата чинного генерала ВКС у російсько-українській війні (якщо не брати до уваги відставного генерал-майора Канамата Боташева, який найнявся льотчиком до "Групи Вагнера")", - написав Левін.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 14 серпня 2024 року Україна здійснила найбільшу атаку на російські військові аеродроми за всю війну. Дрони атакували аеродроми у Воронежі, Курську, Саваслєйці та Борісоглєбську.