RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Колишній генпрокурор вказав на ризики для ЗСУ в Курській області

Сили оборони України, судячи з заяв політичного керівництва, повинні будуть знаходитися в Курській області РФ до листопада, але там немає достатньої кількості укріплень і зручного ландшафту для оборонних дій.

Про це сказав колишній генеральний прокурор України та військовослужбовець ЗСУ Юрій Луценко в коментарі Пітеру Залмаєву.

Він нагадав, що саме на листопад українське політичне керівництво планує проведення другого Саміту миру, де за їхнім задумом, має приймати участь Росія.

"Як президент правильно охарактеризував: курські події – це підготовка до переговорів з Росією (на Саміті миру в листопаді). Але ми зайшли на територію Курщини, де немає жодного крупного населеного пункту, немає міст. Чіплятися за села в обороні буде достатньо важко. А в нас ще попереду серпень, вересень, жовтень і можливі переговори в листопаді", - заявив він.

ЗСУ треба буде залишатися на Курщині кілька місяцівФото: соцмережі

Екс-військовослужбовець звернув увагу на необхідність побудови фортифікацій для оборонних дій ЗСУ на Курщині, що є проблемою для українських військ навіть на Донеччині, де було достатньо часу для їх зведення.

"Тримати такий плацдарм без серйозних фортифікацій, які ми не робили навіть у Покровську після окупації Авдіївки, я думаю, буде складно. Чи вдасться це військовим без втручання політиків, які можуть вимагати "тримати плацдарм", бо він нібито щось символізує?", - питає Юрій Луценко.

Нагадаємо, станом на 19 серпня Силам оборони України вдалося розширити контроль над населеними пунктами у Курській області РФ до 92-х. Загалом йдеться про понад 1,25 тисячі квадратних км російської території.