RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

12 вересня

Всі новини

"Це б'є набагато сильніше": журналіст пояснив важливість операції ЗСУ під Курськом

Просування ЗСУ у Курській області РФ призводить до більш серйозних проблем у Росії, ніж оборона населених пунктів Донецької області для України, яка триває багато років.

Про це повідомив у своєму блозі на YouTube політолог та журналіст Майкл Накі.

За його словами, динаміка просування російських військ на Донбасі є шокуюче неефективним для аналітиків у всьому світі, і зовсім не відповідає політичним заявам РФ, що підриває образ Кремля.

"Вага територій різна. Донецька область є територією бойових дій 10 років. Нормального життя там немає 10 років, потенційна небезпека усі 10 років. Тому просування росіян там не повинно сприйматися як щось неймовірне. Навпаки - те, що Росія за 2,5 року не вийшла на межі Донецької області – це шок для всього світу. Це божевілля - Росія, яка збиралася взяти Київ за 3 дні, майже 3 роки не може взяти одну область", - заявив він.

Як зазначає журналіст, ЗСУ фактично "перевернули стіл" курським проривом, і тепер Україна має стратегічну перевагу над РФ.

"Курська область ніколи не була зоною бойових дій, це територія Росії. ЗСУ увійшли на територію Росії, і це стало перевертанням столу. Тому, за моєю оцінкою, кілометр Курської області значно більше важить, ніж у Донецькій. Це б'є набагато сильніше – по мотивації росіян, можливостям російської армії, по необхідності вводити резерви і так далі. І під час торгів (на переговорах), безумовно", - заявив Майкл Накі.

Раніше у Кремлі запустили інформаційну кампанію про те, що присутність ЗСУ на території Росії – це "нова норма" , щоб росіяни не закликали свою владу поставити у пріоритет захист Курської області, а не окупацію українського Донбасу.