RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

23 вересня

Всі новини

"Полетів ховатися": Биков озвучив оригінальну версію про арешт Дурова

У Кремлі могли загрожувати засновнику Telegram Павлу Дурову, якщо він не піде на співпрацю, тому він полетів до Франції, попри відкрите там розслідування проти нього.

Про це поет та журналіст Дмитро Биков в ефірі передачі "Навігатор".

Він прокоментував виступи російських пропагандистів на захист Дурова, натякнувши, що це може бути пасткою, і сам засновник Telegram це розуміє.

"Очевидно, що Дуров (для Кремля) ніякий не "свій". Заклик "Паша, повертайся додому" абсолютно неактуальний, він не повернеться. Є навіть версія, цілком переконлива, що до французької в'язниці він потрапив, щоб його з надійною, стовідсотковою гарантією не відправили до російської... Він, мабуть, знав про пред'явлені звинувачення, тому полетів до Франції не стільки здаватися, як ховатися", - заявив він.

25 серпня громадянина Франції російського походження Павла Дурова заарештували в Парижі після прильоту з Баку, де він був одночасно з главою Кремля Володимиром Путіним. У Франції Дурова звинувачують у співучасті у злочинах, планування та координація яких відбувалися у його месенджері Telegram.

29 серпня стало відомо, що Дурова випустили з-під варти і взяли під судовий нагляд. Його зобов'язали внести заставу у розмірі 5 млн. євро.