RU  UA  EN

Пʼятниця, 18 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

18 жовтня

Всі новини

Арешту за ордером МКС не буде: Путін не поїде на саміт G-20 до Бразилії

Російський диктатор Володимир Путін не поїде на саміт країн "Великої двадцятки" (G20) у Бразилію, яка мусить його заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду (МКС).

Про це він заявив журналістами країн БРІКС, інформують пропагандистські ЗМІ.

Таке рішення пояснив "небажанням політизувати саміт", припустивши, що у разі його поїздки всі розмови будуть виключно про ордер на арешт.

"Ми ж розуміємо, що відбувається довкола Росії. І я розумію. У мене з президентом Лула (ред. - Лула да Сілва) чудові дружні стосунки. Ну що ж я спеціально туди приїду, щоб порушити нормальну роботу цього форуму? Навіть якщо виключити це МКС, розмови будуть лише про це. Фактично зірвемо роботу двадцятки. Навіщо?", - повідомив диктатор.

Він додав, що від Росії відправлять представника на саміт G20.

Як відомо, Бразилія ратифікувала Римський статут, що передбачає арешт за санкцією МКС.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Андрій Костін виступив із закликом до Бразилії арештувати Путіна, якщо приїде на саміт G20. Раніше диктатор РФ здійснив лише одну поїздку до країни, яка ратифікувала Римський статут - Монголію.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на Путіна навесні 2023 року, звинувативши у незаконній депортації українських дітей. Тоді Росія заперечила звинувачення у воєнних злочинах і відхилила ордер МКС як "недійсний".