RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Зарплату за "Укроборон­пром" не отримую, але сісти у тюрму можна - Тимофій Милованов

Голова наглядової ради "Укроборонпрому" розповів, чим займатиметься

Тимофій Милованов Тимофій Милованов Фото: Апостроф / Дмитро Олійник

Державний концерн "Укроборонпром" отримав нового голову Наглядової ради. Її очолив президент Київської школи економіки Тимофій Милованов. Наглядова рада під керівництвом Милованова вже провела перше засідання та встановила перші важливі завдання. Про свою діяльність на новій посаді Милованов розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

- Які у вас плани на новій посаді, що будете робити та з чого розпочнете?

- Позавчора було перше засідання Наглядової ради, і ми робили те, що й маємо. Затвердили аудит за 2019 рік, затвердили аудитора на наступні роки – 2021-2022.

Також рада затвердила виконання KPI за перший квартал керівництва "Укроборонпрому", який KPI має бути в другому кварталі, тому що він вже майже закінчився.

Також ми доручили своєму підкомітету розробити та переглянути KPI, які мають бути для керівництва на наступні квартали. Ми доручили керівництву "Укроборонпрому" підготувати стратегію трансформації до наступного засідання. Для цього обговорили певні критерії, за якими має аналізуватися трансформація.

Головний критерій – щоб Україна була спроможна відповідати на безпекові виклики майбутнього. Це підготовка технологій в "Укроборонпромі", розвиток конструкторських бюро і людського потенціалу, навчання, тренування, обладнання і ресурси. Але все з поглядом на майбутнє.

Другий критерій – щоб в "Укроборонпромі" була лінійка продуктів, які впроваджують відповіді на виклики. Тобто практично мають бути продукти, які відповідають на сучасні безпекові виклики та на виклики майбутнього.

- Що ви для себе вважаєте особистим викликом на цій царині?

- Я б назвав це не викликом, а завданням організувати роботу Наглядової ради - створити комітети, організувати регламент, розписати порядок денний на певні періоди.

На другому етапі - робота з трансформацією "Укроборонпрому".

- Ви зараз поєднуєте багато особистих напрямків у роботі. Ви залишаєтеся в.о. гендиректора ДП "Національний фонд інвестицій України"?

- Так, але я думаю, що потрібно буде звідти йти, тому що деякі інвестори не можуть співпрацювати з людьми чи з компаніями, де керівництво пов’язано з компаніями, які виробляють або торгують зброєю. "Укроборонпром" є такою компанією, тому тут потрібна буде заміна.

- Вам доведеться відмовитися від певних напрямків, які ви раніше вважали пріоритетними. Від чого ще доведеться відмовитися?

- Радником (керівника Офісу президента) я можу залишатися. В Київській школі економіки наукову роботу та фандрейзинг я робити теж можу. В мене є американська зелена карта, тому там мені доведеться реєструватися, як людині, пов’язаній з торгівлею зброєю.

Можливо, будуть інші обмеження. Наприклад, у мене є дослідження від Office of Naval Research по соцмережах: як Росія дестабілізує соцмережі в Україні, в Білорусі та у США. Але ці дослідження спонсоруються від Office of Naval Research. Це по суті дослідницька "рука" воєнно-морського флоту. Думаю, що мені доведеться від того дослідження і фінансування відмовитися. Не можна всім займатися одночасно.

- Не можу вас не запитати про можливі дебати з паном Юрієм Бутусовим. Як надалі будуть розвиватися ці події?

- Це безпідставні звинувачення в стилі, на жаль, певних журналістів в Україні, які більше дбають про те, щоб зібрати хайп, ніж розібратися по суті. Він журналіст-розслідувальник, він міг би запитати. Якщо чесно, за стандартами він міг би попросити в нас документи і розібратися, а потім вже говорити. Я хотів би захиститися, але він уникає дебатів.

Здається, йому 5-6 медійних площадок, включно з вами, пропонували провести дебати. Але він поки що уникає цього. Ми на все погоджуємося, але він не погоджується. Я вже сьогодні попрошу його: якщо він не хоче проводити дебати, то нехай просто візьме у мене інтерв’ю та поставить мені всі питання, які хоче. А я дам на них відповіді.

- Ви вирішили без суду обійтися?

- Я і на суд готовий, і на нього можу подати – подивимося. Я буду захищати репутацію свою, репутацію школи, репутацію "Укроборонпрому". До речі, це входить в мої посадові обов’язки – захищати репутацію "Укроборонпрому".

- Наостанок запитаю вас про гроші: яка сума контракту? Ви ж все одно будете заповнювати декларацію.

- В "Укроборонпромі" безоплатна робота.

- Волонтерство?

- Це не волонтерство. Відповідальність є – сісти в тюрму можна, якщо не виконуєш свої обов’язки, а зарплати немає. Така хороша позиція.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Новини партнерів