RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Путіна виставили Україні рахунки по чужим газовим боргам

Суд у справі Газпрому і Нафтогазу України в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма про умови контракту не завершиться в червні поточного року, а триватиме ще приблизно півроку.

Про це повідомив "Газпром" у квартальному звіті, передає Інтерфакс.

Рішення очікується в кінці 2016 року - початку 2017 року. На сьогодні сума вимог Газпрому за цим позовом становить $31,75 млрд.
Чистий борг за постачання газу в період з 2013 по 2016 рік Газпром оцінює в $2,856 млрд (без урахування пені та штрафів). Раніше в документах Газпрому говорилося про борг в $2,2 млрд за постачання в 2013 і 2014 роках.

Таким чином, Газпром у сумі боргу за поставки газу вперше склав постачання газу Нафтогазу і прямі постачання газу на окупований Донбас.

Усні слухання по справі перенесено з лютого-березня на вересень-жовтень.

Як повідомляв "Апостроф", на розгляді Стокгольмського арбітражу знаходяться 2 позови НАК "Нафтогаз України" до "Газпрому" за постачання газу і за контрактом на транзит, а також позов "Газпрому" до "Нафтогазу", що стосується контракту купівлі-продажу газу від 2009 року. Газові контракти, за якими ведеться спір, були укладені під час прем'єрства ЮліїТимошенко.