RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Фільм про сепаратистів викликав скандал на міжнародному фестивалі

Документальний фільм "Зворотний бік місяця" режисера Леоніда Канфера про росіян, які воюють на боці бойовиків самопроголошеної ЛНР. викликав обурення глядачів І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "Кинодок", які, зрозумівши, про що вона, виходили з залу.

Як повідомляє "Укрінформ", до кінця фільм не показали, тому що він з невідомих причин перервався.

"Ніколи не треба робити поспішних висновків. Цей фільм треба досмотреться до кінця, і тоді точка зору буде іншою. Те, що відбувається з того боку, теж треба розуміти і бачити", - сказав народний артист України, член журі Богдан Бенюк.

На думку Бенюка, глядачам важливо розуміти не тільки самих себе, але й супротивника. А для цього треба знати, що він робить, чому і яку відчуває біль.

Повідомляється, що фільм "Зворотний бік місяця" був створений в 2016 році телеканалом "ЕСПРЕСО". Він розповідає про три дні з життя окремої роти "ЛНР": перед боєм, під час бою і після нього. В анотації до фільму говориться, що це "болюча і повчальна історія молодого хлопця і приклад того, як пропаганда призводить в окопи".

Повторити показ перерваного фільму організатори "Кинодока" пообіцяли в неділю, 22 травня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні вибухнув скандал у зв'язку з трансляцією серіалу "Не зарікайся", в одній із серій якого українців обурив показ в позитивному контексті бойовиків з ДНР. Національна рада України з питань телебачення і радімовлення прийняла рішення в зв'язку зі скандалом навколо серіалу.