RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Генерал ЗСУ повідомив про провокацію бойовиків на Донбасі, яка здивувала ОБСЄ

Голова української групи в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК) генерал-майор Радіон Тимошенко розповів про провокації бойовиків на Донбасі, яка здивувала замглаву СММ ОБСЄ Олександра Хуга.

Про це Тимошенко повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Під час нашої зустрічі з Хугом мені сказали, що треба вивезти загиблих (бойовиків), яких завалило в бліндажі. Я запропонував — буду стояти на відкритій місцевості доти, доки їх не вивезуть, це в промзоні Авдіївки на нульовій лінії. Я був упевнений, що буде прийнято рішення (бойовиками) мене не чіпати, тому що, поранивши або вбивши начальника СЦКК, який займається миротворчою місією, вони отримають міжнародний резонанс", - сказав генерал-майор.

"Але потім я почув, як по рації генерал-майору Ігорю Мішуткіну (представник російської групи СЦКК) сказали: передайте українському генералу, що він більше ніколи не забере своїх убитих, і що будуть розстрілювати тих, хто спробує це зробити. Вони (сепаратисти) звинуватили нас у тому, що коли вони діставали 200-х з бліндажа, ми нібито відкрили стрілянину, і в них був ще один убитий", - додав Радіон Тимошенко.

За його словами, Хуг був здивований таким звинуваченням бойовиків, оскільки жодного пострілу чутно не було.

Докладніше читайте в інтерв'ю генерал-майора Радіона Тимошенко для "Апострофу".