RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про погрози Трампа ввести війська в Мексику

Президент США Дональд Трамп пригрозив відправити американські війська у Мексику для боротьби з "поганими хлопцями". Про це лідер США заявив у телефонній розмові зі своїм мексиканським колегою Енріке Пенья Ньєто повідомляє Associated Press, посилаючись на стенограму розмови.

За словами Трампа, Мексика робить "недостатньо, щоб зупинити поганих хлопців". "Наші військові не такі, тому я можу послати їх, щоб вони подбали про це", - додав він. У той же час не можна однозначно визначити, кого саме мав на увазі глава США під "поганими хлопцями".

Пізніше офіційні представники США та Мексики спростували інтерпретацію слів Трампа у ЗМІ.

Так, представник президентської адміністрації Мексики Едуардо Санчес зазначив, що тон розмови глав держав не був ворожим або принизливим. "Це абсолютно невірно, що президент Сполучених Штатів пригрозив направити війська до Мексики", - заявив Санчес.

"Твердження, що президент погрожував вторгненням в Мексиці є помилковими. Навіть мексиканський уряд спростовує це повідомлення", - цитує представника Білого дому The Hill.

Нагадаємо, раніше президент Мексики скасував заплановану зустріч з Дональдом Трампом через його висловлювання з приводу будівництва стіни на кордоні між двома державами.