RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​У Клімкіна розповіли деталі бесіди з послом Ізраїлю по скандальній резолюції в ООН

В українському Міністерстві закордонних справ повідомили, що провели бесіду з послом Ізраїлю в Україні щодо розвитку подальших двосторонніх відносин між державами.

Нагадаємо, посол був викликаний в МЗС України після того, як Ізраїль скасував візит в цю країну прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У МЗС пояснили, що ізраїльський дипломат був запрошений для обговорення ситуації, яка склалася після підтримки Україною резолюції Радбезу ООН щодо поселень Ізраїлю.

"З українського боку було висловлено розчарування з приводу емоційної реакції окремих ізраїльських чиновників і політиків на результати голосування в Нью-Йорку. Послу Ізраїлю надано роз'яснення щодо мотивів, які зумовили позицію делегації України на підтримку згаданого проекту. Відзначається, що Україна дотримується послідовної позиції щодо врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, яку неодноразово оприлюднила в різних форматах", - йдеться в заяві прес-служби МЗС України.

Відзначається, що сторони домовилися докласти зусиль для зниження градуса у відносинах, які загострилися після голосування в Радбезі ООН.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МЗС України пояснили, чому українські дипломати підтримали антиізраїльську резолюцію ООН.