RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

У Бразилії почалась масштабна повінь, майже 90 тисяч людей без дому

Катастрофічна повінь у Бразилії вбила щонайменше 75 людей та залишила без житла десятки тисяч громадян.

Про це пише агенція Reuters.

Журналісти зазначають, що негода накрила Бразилію ще у суботу, 4 травня. Через рясні зливи у деяких регіонах країни спостерігається масштабна повінь.

Читайте також: Карма дісталася союзників Кремля: в Китаї масштабна повінь, небезпека загрожує 127 мільйонам людей

Найбільше від негоди постраждав штат Ріу-Гранді-ду-Сул. Кількість жертв масштабної повені зросла до 75 осіб. Десятки тисяч громадян залишилися без домівок та були змушені евакуюватися з небезпечного регіону.

Журналісти повідомляють, що у постраждалий штат навіть прибув президент країни Луїз Інасіо Лула да Сілва, аби разом з екстреними службами та посадовцями обговорити роботи з ліквідації наслідків негоди. Управління цивільної оборони штату не виключає, що кількість жертв зростатиме, оскільки наразі відомо про 103 зниклих безвісти громадян. Правоохоронці також окремо розслідують факт загибелі 6 осіб, які дістали несумісні із життям травми через торнадо.

"Повені зруйнували дороги та мости у кількох містах. Дощі також спровокували зсуви та часткове обвалення греблі невеликої гідроелектростанції. Озеро Гуайба вийшло з берегів більш як на два метри, досягнувши найвищого рівня води за всю історію спостережень. Міжнародний аеропорт Порту-Алегрі призупинив усі рейси з п'ятниці", - йдеться у публікації.

Губернатор штату, коментуючи наслідки негоди, вже попередив, що Ріу-Гранді-ду-Сул потребуватиме "Плану Маршала", аби повністю відновитися від торнадо та катастрофічної повені, яка забрала життя щонайменше 85 осіб.

Раніше ми розповідали, що у Києві рівень Дніпра піднявся майже на пів метра.

Вас може зацікавити:

"Щоб зупинити водне нашестя": в Росії попи зі іконами прокаталися по річці Урал. Відео

Потужна помста агресору: в Росії йдуть під воду нові території, відео

Небезпека зашкалює: в Оренбурзі виє сирена, росіян закликають їхати геть