RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стали відомі подробиці переговорів НАТО та РФ

У Брюсселі відбулися переговори між представниками НАТО та Росії, на яких обговорювалася ситуація на Донбасі, а також розміщення військ Альянсу в Східній Європі.

Про це повідомляє 5 канал.

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, питання про ситуацію в Україні було першочерговим на переговорах з РФ. Він констатував, що режим припинення вогню на Донбасі не дотримується сторонами, та закликав Росію сприяти виконанню Мінських угод бойовиками.

"Ми бачимо, що важке озброєння не відвели, обстріли тривають, а міжнародні спостерігачі не можуть виконувати свою роботу. Ми закликаємо Росію посилити тиск на незаконні збройні формування, змусити їх виконувати свої зобов’язання і дотримуватися Мінських угод", - сказав Столтенберг.

Також він заявив, що в Альянсі стурбовані визнанням паспортів так званих "ДНР" і "ЛНР" Росією, а також запевнив, що в НАТО ніколи не визнають анексію Криму.

Серед іншого, Столтенберг пообіцяв Україні допомогу Альянсу в розмінуванні артскладів в Балаклії.

Він повідомив, хоч співпраця з Росією практично повністю припинилася з 2014 року, Альянс відкритий для діалогу. При цьому відзначив прогрес у діалозі під час двостороннього засідання, в ході якого обговорили реакцію Кремля на розміщення військ НАТО в Східній Європі. Генсек Альянсу заявив, що чекає від Росії більшої прозорості.

Про можливий конфлікт НАТО і РФ читайте в матеріалі "Апострофа".