RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Порошенко зробили гучну заяву про зв'язок блокади Донбасу з санкціями проти РФ

Заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Громадському" заявив, що продовження торгової блокади Донбасу не дозволить Євросоюзу ввести санкції проти винуватців "націоналізації" українських підприємств на окупованих територіяї і тих російських компаній, які продовжать співпрацювати з бойовиками.

За словами Єлісєєва, санкції проти конкретних осіб або фірм можуть бути встановлені при дотриманні певної процедури. Спочатку російські бізнес-структури і відповідальні за «націоналізацію» бойовики отримують попередження про наслідки і тільки потім, якщо попередження проігноровано, вводяться конкретні санкції.

Перш за все, як підкреслив Єлісєєв, обмеження торкнуться тих компаній, які прямо або через посередників будуть продовжувати купувати продукцію "націоналізованих" підприємств.

Однак, за словами Єлісєєва, це неможливо, поки триває блокада - і про це прямо говорять європейські і американські партнери України.

"У цих умовах ми не можемо вводити санкції, оскільки ви самі себе караєте", - так, згідно Єлисєєву, заявляють представники Евросюзу і США.

Також заступник голови АП вважає, що блокада виявляється вигідна Росії для дестабілізації становища на Донбасі.

Думка представника президентської адміністрації вже викликала критику в соцмережах. Так, відомий блогер Олександр Янковський, коментуючи висловлювання Єлісєєва про те, що блокада заважає введенню нових санкцій, з іронією запитує, чи не заважає цьому і українська армія.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як в соцмережах висміювали вимогу Кремля припинити торговельну блокаду Донбасу.