Лайм

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Побалуйте свою сім'ю

У 2024 році Світле Христове Воскресіння – Великдень – православні та греко-католики відзначать 5 травня. Напередодні свята господині підбирають рецепти страв, якими дивуватимуть гостей за столом, а також незвичні варіанти пасок. І якщо ви вже робили італійську паску панеттоне, цього разу приготуйте крафін. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками.

Фото: instagram.com/irina_kozachuk_

Інгредієнти для тіста: молоко (100 мл), сухі дріжджі (6 г), цукор (100 г), сіль (1/2 ч. л.), яйця (2 шт.), рослинна олія (50 г), борошно (350 г).

Інгредієнти для наповнення: сухофрукти (150 г), горіхи (50 г), цедра апельсина, ром (100 мл), масло (100 г), борошно для формування (100 г).

Приготування:

У глибоку миску вливаємо тепле молоко, із загальної маси цукру додаємо 1 ч. л., перемішуємо. Потім додаємо сухі дріжджі і 1 ст. л. борошна. Все ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та ставимо опару у тепле місце.

Підготуємо сухофрукти: журавлину та родзинки заздалегідь промиваємо, курагу нарізаємо на маленькі шматочки.

Поєднуємо всі сухофрукти, цедру апельсина і заливаємо міцним алкоголем - коньяком або ромом. Перемішуємо та залишаємо.

Також можна взяти горіхи, наприклад, фісташки, - подрібнюємо їх.

У чашу комбайна розбиваємо 2 яйця, додаємо сіль, цукор, збиваємо цю масу. Потім додаємо опару, яка вже встигла підійти, а також тепле розтоплене вершкове масло.

Потім додаємо все просіяне борошно, замішуємо тісто.

Читайте також: Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень.

Беремо велику миску, змащуємо її олією. Перекладаємо в неї тісто, ще трохи обминаємо його з олією. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце.

Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2-3 рази, змащуємо руки олією і продовжуємо вимішувати.

Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто для крафіну. Замішуємо доти, доки воно не стане еластичним.

Розділяємо тісто на 2 частини, одну відставляємо, а другу розтягуємо руками тонкий пласт і розкочуємо за допомогою качалки в прямокутник. Змащуємо вершковим маслом та викладаємо замочені в алкоголі сухофрукти та цедру, а також горіхи.

Скручуємо в рулет, один край розрізаємо вздовж та загортаємо так, як показано на відео – з 5:43.

Викладаємо у форму для випікання. Повторюємо те саме з другою частиною тіста.

Накриваємо паски у формах харчової плівкою і даємо час, щоб вони підросли.

Розігріваємо духовку і випікаємо за температури 200°С 10 хвилин, потім зменшуємо до 180°С і випікаємо до готовності (близько 25-30 хвилин).

Декоруємо цукровою пудрою.

Цікаві новини для вас:

  1. Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл.
  2. Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок.
  3. Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні