У 2024 році Світле Христове Воскресіння – Великдень – православні та греко-католики відзначать 5 травня. Напередодні свята господині підбирають рецепти страв, якими дивуватимуть гостей за столом, а також незвичні варіанти пасок. І якщо ви вже робили італійську паску панеттоне, цього разу приготуйте крафін. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками.
Інгредієнти для тіста: молоко (100 мл), сухі дріжджі (6 г), цукор (100 г), сіль (1/2 ч. л.), яйця (2 шт.), рослинна олія (50 г), борошно (350 г).
Інгредієнти для наповнення: сухофрукти (150 г), горіхи (50 г), цедра апельсина, ром (100 мл), масло (100 г), борошно для формування (100 г).
Приготування:
У глибоку миску вливаємо тепле молоко, із загальної маси цукру додаємо 1 ч. л., перемішуємо. Потім додаємо сухі дріжджі і 1 ст. л. борошна. Все ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та ставимо опару у тепле місце.
Підготуємо сухофрукти: журавлину та родзинки заздалегідь промиваємо, курагу нарізаємо на маленькі шматочки.
Поєднуємо всі сухофрукти, цедру апельсина і заливаємо міцним алкоголем - коньяком або ромом. Перемішуємо та залишаємо.
Також можна взяти горіхи, наприклад, фісташки, - подрібнюємо їх.
У чашу комбайна розбиваємо 2 яйця, додаємо сіль, цукор, збиваємо цю масу. Потім додаємо опару, яка вже встигла підійти, а також тепле розтоплене вершкове масло.
Потім додаємо все просіяне борошно, замішуємо тісто.
Читайте також: Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень.
Беремо велику миску, змащуємо її олією. Перекладаємо в неї тісто, ще трохи обминаємо його з олією. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце.
Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2-3 рази, змащуємо руки олією і продовжуємо вимішувати.
Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто для крафіну. Замішуємо доти, доки воно не стане еластичним.
Розділяємо тісто на 2 частини, одну відставляємо, а другу розтягуємо руками тонкий пласт і розкочуємо за допомогою качалки в прямокутник. Змащуємо вершковим маслом та викладаємо замочені в алкоголі сухофрукти та цедру, а також горіхи.
Скручуємо в рулет, один край розрізаємо вздовж та загортаємо так, як показано на відео – з 5:43.
Викладаємо у форму для випікання. Повторюємо те саме з другою частиною тіста.
Накриваємо паски у формах харчової плівкою і даємо час, щоб вони підросли.
Розігріваємо духовку і випікаємо за температури 200°С 10 хвилин, потім зменшуємо до 180°С і випікаємо до готовності (близько 25-30 хвилин).
Декоруємо цукровою пудрою.
- Читайте також на theLime рецепти швидких закусок на Великдень.
Цікаві новини для вас:
- Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл.
- Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок.
- Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.