RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

ГПУ відкрила справу проти нардепа за антиукраїнські висловлювання

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти народного депутата України від "Опозиційного блоку" Євгена Балицького за посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомляє РИА "Мелітополь".

Про це йдеться у відповідях Генпрокуратури і Служби безпеки України на запити нардепа від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Артюшенка, які він озвучив з трибуни парламенту 24 лютого.

Як зазначається, кримінальні виробництва розпочато за ознаками злочинів, передбачених одразу п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 ККУ "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"; ст. 189 ККУ "Вимагання "; ст. 364 ККУ "Зловживання владою або службовим становищем"; ст. 368 ККУ" Одержання хабара"; ст. 369 ККУ "Давання хабара".

Нагадаємо, раніше Балицький виступав за надання Запорізької області спеціального статусу в складі України і брав участь в круглому столі при Верховній Раді, присвяченому цій темі.

Партія "Опозиційний блок" вже назвала політичним переслідуванням відкрите кримінальне провадження проти Балицького і закликала посольство США та інших зарубіжних партнерів втрутитися в ситуацію, щоб "зупинити наступ на демократію в Україні".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що син Євгена Балицького - Олександр відгуляв весілля в окупованому Росією Криму на яхті з прапором РФ.