RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: журналісти показали відео з обстрілянoї шахти "Бутівка"

У мережі з'явилося відео, на якому показані наслiдки обстрілу бойовиками в ніч на 20 червня шахти "Бутівка-Донецька" поблизу Авдіївки Донецької області.

Відео опубліковане на каналі Громадське Телебачення на YouTube.

"У ніч на 20 червня бойовики самопроголошеної ДНР обстріляли шахти "Бутівка-Донецька" поблизу Авдіївки Донецької області. По цьому району було випущено більше 20 мiн, також вогонь вели снайпери бойовиків, розповіла журналістка Громадського Настя Станко, яка перебуває в Авдіївці. "Обстріл закінчився близько 4 ранку, стріляли більше години. Переважно стріляли з мінометів 82-мм і 120-мм калібру. На "Бутовку" впало понад 20 снарядів", — розповіла вона, додавши, що загиблих і поранених серед військових у цьому районі за минулу добу немає", — наголошується в коментарі до відео.

Також відео з наслідками обстрілу з'явилося на каналі Informator TV на YouTube.

"Українські військовослужбовці на шахті "Бутівка" утримують позиції під вогнем російських найманців. Бойовики обстрілюють тут позиції ВСУ і вдень, і вночі. У момент коментування ситуації бійцем з позивним "Диригент" чути, як куля пролітає. В ніч з 19 на 20 червня на шахті "Бутовка" проросійські бойовики випустили 20 мiн. Як стверджує комбат, цi снаряди — це одна з "новинок" російського оборонпрому", — йдеться у коментарі до відео.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилися нові фото шахти "Бутівка" в Донецькій області, яку в ніч на 20 червня обстріяляли бойовики самопроголошеної ДНР.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що російські війська можуть спробувати захопити шахту "Бутівка" у Донецькій області, оскільки вона є ключовим об'єктом української оборони.