RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скандал з чеком з їдальні НБУ: у Гонтарєвої у подробицях пояснили ситуацію

У Національному банку України у зв'язку зі скандалом навколо чека з їдальні НБУ в подробицях пояснили ціноутворення страв.

"Сьогодні до їдальні Національного банку завітала знімальна група телеканалу ICTV, щоб з’ясувати деталі ціноутворення закладу харчування центрального банку. Екскурсію по їдальні проводив заступник начальника управління стратегії та реформування банківського сектору НБУ Руслан Кравець", - повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

За словами Кравця, чек з їдальні Національного банку майже на 5 гривень, який нещодавно поширювався в соцмережах, є дійсним. Однак слід звернути увагу, що власником чеку були обрані найдешевші страви з меню на той день – суп з квасолею, відварений рис і салат з білокачанної капусти.

"Ціна обідів у їдальні формується, виходячи лише з вартості продуктів. До фінальної ціни не включаються витрати на оренду (НБУ є власником приміщення їдальні), та немає комерційної накрутки – їдальня працює в нуль. Таким чином, отримується низька ціна на страви. Утім середній чек у їдальні НБУ складає близько 35-40 гривень", - заявив представник НБУ.

Зазначається, що їдальня відомства не дотується з бюджету і працює за рахунок самоокупності. За словами Кравця, продукти для їдальні закуповуються у оптових постачальників продуктів на ринкових умовах вибору найбільш вигідної пропозиції в співвідношенні ціна/якість. Паралельно ціни завжди порівнюються з декількома торговими мережами міста.

В НБУ також надали розрахунки ціни на страви, які були в чеку.

"Усі розрахунки дуже прості і зрозумілі. Тому можна самостійно вирахувати, скільки у їдальні НБУ коштують й інші страви – варіанти вправ у інфографіці", - зазначили в НБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ситуацію навколо цін в їдальні прокоментувала співробітниця Нацбанку Ганна Поперняк.