RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Хресний хід у Києві: Аваков розповів про затриманих адептів "російського світу"

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що серйозних провокацій і сутичок протягом хресної ходи, влаштованої представниками УПЦ МП у Києві, вдалося уникнути.

"Хресний хід пройшов. Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню в основному - вже на шляху додому, частина людей ще моляться в Лаврі. Провокацій і сутичок вдалося уникнути - злагоджено працюють Нацполіція і Нацгвардія. Дала свої плоди і проведена профілактика, і введені заходи безпеки", - зазначив Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Невелика групка маргіналів з шести чоловік, які намагалися розгорнутим плакатом "Донбас - це російський світ!" нести киянам благодать - тепер відпочивають в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особистості та їх аргументи, на молебень вони не потрапили.. Десяток складаних ножів, вилучених на рамках безпеки - повернули власникам перед посадкою в автобуси додому.. Чотирьох патріотів, що намагалися різкістю рухів зупинити це церковний захід - попросили не створювати шансу для провокації антиукраїнських сил, і після бесіди - хлопці поїхали додому", - підкреслив глава МВС.

"Ніякої картинки для ворожих ЗМІ, і ніякої провокації. Рутинно - і ніякого російського світу!", - додав Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", для забезпечення безпеки учасників скандального хресного ходу було залучено близько 5 тис. силовиків.

Раніше в мережі з’явилось відео хресної ходи, зняте з повітря.