RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Український історик розповів, чому в Ізраїлі проросійські настрої мають силу

Український історик і політичний експерт Євген Магда вважає, що ізраїльські політики перебувають під впливом колись радянської, а тепер уже російської пропаганди.

Про це він сказав в коментарі "Апострофу".

Магда вважає, що українським історикам необхідно організувати діалог зі своїми ізраїльськими колегами. "Позиція про те, що українці вбивали євреїв у Бабиному Яру, а євреї в органах держбезпеки Радянського Союзу знищували українців, є контрпродуктивною. В цьому є певні аналогії з ситуацією на Волині. Тому відмовчуватися і робити вигляд, що нічого не було, не можна", - заявив він.

Експерт також зауважив, що відсутність адекватної державної реакції на це спричинить небажаний сплеск антисемітизму та ксенофобії в українському суспільстві.

Магда зазначив, що висловлювання президента Реувена Рівліна дає зрозуміти, що в Ізраїлі проросійські настрої мають силу. "Відомий факт, що Ізраїль уникає питання анексії Криму. Він не підтримує ні Україну, ні Росію, а займає позицію — і нашим, і вашим. Можливо, проросійська позиція в Ізраїлі більш потужна, ніж проукраїнська", - розповів експерт.

Також Магда додав, що те, що сталося, не вплине на відносини України та Ізраїлю, тому що останній - це парламентська республіка, і президент не грає там головну роль.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу", в якому українські політики розповіли, як будуть реагувати на заяви Рівліна.