RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стали відомі нові подробиці про обмін полонених на Донбасі

Сторони конфлікту на Донбасі розповіли деталі процесу обміну полоненими.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт в інтерв'ю виданню ЛІГА.net повідомив про те, що Україна пропонує обмін 228 на 48 осіб. "Якщо ми говоримо про всіх, то ми говоримо, що зараз можемо віддати 228, яких можемо законно передати через певну процедуру. Законну процедуру. Нам кажуть, що готові віддати 48", - сказав він.

Тандіт також підкреслив, що зараз встановлюється точна кількість і місцезнаходження українських заручників у ОРДЛО. Він зазначив, що офіційно заручниками вважаються 110 осіб, але відомо про місцезнаходження тільки 58 осіб.

У той же час Деніс Пушилін, який представляє невизнану ДНР на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, заявив про зміну формулювання в питанні обміну полоненими на Донбасі. В інтерв'ю сепаратистському ресурсу ДАН він повідомив, що формула "всіх на всіх" була змінена на "всіх підтверджених на всіх підтверджених".

«На останніх зустрічах було запропоновано нове уточнення – «всіх підтверджених на всіх підтверджених». І цифри переговірниками були визначені. Але проблема не тільки в цифрах», — наводить слова Пушиліна ресурс так званої ДНР.

Як повідомляв "Апостроф", 29 грудня Україна передала представникам так званої ДНР 15 осіб, які були пов'язані з НЗФ на Донбасі. Процес передачі відбувся в односторонньому порядку.