Напередодні Великодня, який православні та греко-католики відсвяткують в цьому році 5 травня, кожна господиня зайнята пошуком найкращого рецепту паски, наприклад, вологої з шоколадом, а також варіантами небанальних закусок. theLime зробив для вас добірку з рецептами салатів на будь-який смак, якими можна урізноманітнити меню на Великдень.
Читайте також: Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл.
Салат із консервованим тунцем
Інгредієнти: тунець (1 баночка), помідори чері, перепелині яйця, оливки, сир фета, рукола, оливкова олія, сік лимона, бальзамічний соус, сіль, перець.
Приготування:
Робимо заправку: змішуємо оливкову олію, сік лимона, соус бальзамічний, сіль, перець.
Яйця відварюємо вкруту, ріжемо навпіл. Помідори нарізаємо, якщо оливки великі – ріжемо навпіл.
У тарілку викладаємо руколу, помідор, яйця, оливки, тунець. Перемішуємо, поливаємо заправкою. Зверху викладаємо фету.
Салат з куркою та морквою по-корейськи
Інгредієнти: куряче філе (400 г), яйця (5 шт.), морква по-корейськи (200 г), листя салату (70 г), цибуля (100 г), майонез, сіль, перець.
Приготування:
Куряче м'ясо обсмажуємо або відварюємо до готовності. Чекаємо, поки воно охолоне.
Збиваємо яйця до однорідності, додаємо до них сіль, перець і обсмажуємо яєчний омлет з обох боків до готовності. Охолоджуємо його.
Нарізаємо соломкою цибулю, м'ясо та омлет. Також нарізаємо листя салату.
З'єднуємо всі інгредієнти в салатнику, перемішуємо їх, солимо, перчимо і заправляємо майонезом.
Читайте також: Що приготувати на Великдень: три рецепти смачних пасок від Лізи Глінської.
Салат з сьомгою та грибами
Інгредієнти: слабосолона сьомга (100 г), свіжі печериці (100 г), червона цибуля (0,5 шт.), помідори чері (5 шт.), часник (1 зубчик), листя салату (1 пучок), оливкова олія ( 50 мл), мед (1 ч. л.), гостра гірчиця (1 ч. л.), сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Листя салату промиваємо, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, щоб усунути зайву вологу, рвемо на великі шматочки і викладаємо на дно тарілки.
Слабосолену сьомгу ріжемо тонкими слайсами, викладаємо на листя салату.
Печериці миємо, ріжемо слайсами. Викладаємо подрібнені гриби на сковороду з розігрітою оливковою олією. Періодично помішуючи, обсмажуємо печериці до золотистого відтінку.
Охолоджуємо обсмажені печериці до кімнатної температури, додаємо гриби до салату.
Помідори чері миємо, розрізаємо навпіл. Червону цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо тонкими півкільцями. Викладаємо подрібнені овочі в салатник.
Готуємо заправку: в окремому посуді з'єднуємо оливкову олію, мед та гостру гірчицю. Додаємо пропущений через прес зубчик часнику, сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо заправку в однорідну суміш.
Поливаємо салат пікантною заправкою. Салат із сьомгою, грибами та помідорами чері готовий. Подаватимемо його відразу після приготування з скибочками хрусткого багету.
Читайте також: Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт.
Салат з моцарелою та буряком
Інгредієнти: буряк (200 г), мікс салатів (100 г), міні моцарелла (150 г), червона цибуля (50 г), лимонний сік (30 мл), оливкова олія (30 мл), сушені італійські трави (5 г), сіль, чорний мелений перець, кріп, петрушка.
Приготування:
Буряк промиваємо, проколюємо виделкою в кількох місцях. Перекладаємо буряк у пакет для запікання, зав'язуємо його з обох боків.
Готуватимемо буряки в мікрохвильовій печі протягом 2 хвилин при потужності 800 Вт. Потім робимо перерву в приготуванні на 1 хвилину, щоб мікрохвильова піч трохи охолола. Чергуючи таким чином цикли приготування, доводимо буряки до готовності. Залежно від розмірів овочів вам знадобиться 6-10 хвилин.
Чекаємо, поки готовий буряк охолоне, очищаємо його, ріжемо на невеликі шматочки фігурним ножем.
Мікс зелені промиваємо у проточній воді, обсушуємо від вологи, викладаємо на тарілку.
Додаємо шматочки буряків та кульки міні моцарели.
Червону цибулю ріжемо тонкими кільцями, додаємо в салат.
Для заправки в невеликій піалі змішуємо оливкову олію, лимонний сік, суміш сушених італійських трав, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо інгредієнти до однорідної суміші.
Поливаємо салат готовою заправкою. Прикрасити готову страву можна зеленню кропу чи петрушки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиту яловичину "Біф Веллінгтон".
- Читайте також на theLime, як зробити ніжну буженину з телятини в духовці на Великдень.
Цікаві новини для вас:
- Як зробити форми для пасок із пергаменту: лайфхак, який збереже кошти.
- Крашанки у цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками.
- Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс".
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.