RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

До реєстру військовозобов’язаних внесуть дані всіх жінок від 17 до 60 років: що це означатиме

Нещодавно президент підписав законопроєкт, який передбачає зміни в формуванні єдиного реєстру військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Цей законопроєкт викликав занепокоєння в багатьох українців.

Про це розповіли експерти на сайті "Informator.ua".

Читайте також: Для військових створять "реєстр травм": у Міноборони розкрили подробиці

Що вказано у законі

"Президент підписав, 2 квітня, законопроєкт №10062, зараз це вже чинний закон номер №3549, де зазначаються зміни до єдиного реєстру військовозобов'язаних, призовників та резервістів. У ньому вказується, що дані усіх громадян України, там не уточнюються статі, тому йдеться і про чоловіків, і про жінок, віком від 17 до 60 років вноситимуться у реєстр", - роз'яснення надала адвокатка Марія Левченко.

"Але якщо ви прочитаєте другий пункт цієї статті, то там буде зазначено, що всі дані громадян України, які не є призовниками, військовозобов'язаними та резервістами - видаляються із цього реєстру", - наголошує юрист.

Дані про громадянина чи громадянку із податковою, міграційної служби й інших служб, надається до цього реєстру, далі все зіставляється - чи є людина призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. Якщо особа не має такого статусу, то ці дані видаляються.

Тому, якщо жінка не є військовозобов'язаною, її дані з цього реєстру будуть видалятися. З огляду на цю інформацію, можна зробити висновок, що в нас немає приводу для переживань.

Раніше "Апостроф" писав про те, як переоформити авто під час війни.

  • Вас може зацікавити:

Військові можуть поїхати у відпустку за кордон: як отримати дозвіл

Що чекає військовозобов’язаного, якщо не оновити дані у ТЦК: пояснення юриста

Оновлення статусу: що робитимуть в армії придатні для виконання специфічних завдань