RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні розповіли, як жителі Криму противляться російської окупації

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідала про те, як проукраїнськи налаштовані жителі окупованого Криму висловлюють свій протест.

Про це Джапарова розповіла в інтерв'ю Online.ua.

Вона повідомила, що деякі жителі Криму, розміщуючи фото в Instagram, позначають свій регіон як Україну. За словами Джапаровой, таке зворушує до сліз, оскільки "це сьогодні героїзм".

Також заступник міністра повідала про інші факти ненасильницького опору російської окупації в Криму. Вона каже, що знає людей, які не взяли російський паспорт і оформляють вид на проживання, хоча таке пов'язано з великими труднощами, тому що без документа РФ "ти в Криму — ніхто, не можеш толком отримати медичні послуги, освіту".

Джапарова зазначила, що частина кримчан відзначає Новий рік не за московським часом, а за київським, і вон влаштовують феєрверки, коли в столиці України опівночі.

Також заступник міністра розповіла, що дівчата, щоб підкреслити свою політичну позицію, фарбують нігті в колір українського прапора або надягають синю спідницю і жовту блузу. Джапарова підкреслила, що навіть для такого зараз необхідна мужність.

Як повідомляв "Апостроф", 25 березня проукраїнські активісти вивісили український прапор в окупованому Сімферополі.