RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ватажок ДНР розповів, як захопить Україну

Один з ватажків самопроголошеної ДНР Денис Пушилін розповів сценарій, при якому інший ватажок так званої "республіки" Олександр Захарченко захопить Україну.

Про це Пушилин сказав в інтерв'ю російському пропагандистському ресурсу "Лента.ру".

Відповідаючи на питання, чи зможуть бойовики дати відсіч наступу сил АТО, він заявив: "Україна ніколи не залишала ідеї силовим шляхом вирішити конфлікт. На даний момент можливостей для цього у Києва немає. ЗСУ не досягли ні кількісних, ні якісних показників для рішення такої задачі. Якщо б у них була впевненість в успіху, вони б давно зробили наступ. А у ДНР і ЛНР зараз повноцінні армії, здатні відбити будь-який напад. У разі наступу ЗСУ чекають нові котли та величезні втрати. У нас вже багатий досвід такої роботи. Масштабний наступ стане початком кінця України в нинішньому вигляді. У разі наступу Україна вже офіційно вийде з мінських угод, Київ відразу позбудеться підтримки Заходу, і ми зможемо розвинути у відповідь свій наступ".

На питання журналіста, чи зможуть бойовики у разі свого наступу захопити Слов'янськ та Краматорськ, Пушилин відповів: "Упевнений, що при такому сценарії ми просунемося набагато-набагато далі. Основні українські підрозділи розташовуються на лінії зіткнення. Вони будуть швидко загнані в котли, а більше опору ніхто не зробить. Українські влади провели вже шість хвиль мобілізацій, йдуть розмови про проведення ще однієї. Охочих воювати все менше. Дорога на Київ для нас буде відкрита, а Олександр Захарченко зможе очолити набагато більші території. Чому б йому не стати при такому сценарії президентом нової України?".

Як повідомляв "Апостроф", прихильники режиму президента РФ Володимира Путіна зі зловтіхою коментують заяву Пушиліна про наслідки для сил АТО можливого наступу бойовиків.