RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нові втрати сил АТО: журналіст дав подробиці

Журналіст Юрій Бутусов розповів про те, що в ніч на 9 липня опорний пункт сил АТО в районі села Троїцьке піддався масованому обстрілу артилерії бойовіків, під прикриттям якого супротивник зробив спробу зблизитися з позиціями українських військових і атакувати.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Атака відбита. Три воїни нашого мотопіхотного батальйону полягли смертю хоробрих, троє отримали важкі поранення, сім – легкі", - розповів Бутусов.

"На цей опорний пункт варто було б привезти спостерігачів ОБСЄ і дипломатів тих країн ЄС, де розпочинаються розмови про зняття санкцій з РФ. Це не поодинокий випадок - обстріли ведуться постійно. Російські війська не збираються припиняти вогонь. А конкретно в секторі, де рівняли з землею наш опорник, якраз і потрібно все те, що нам показують в новинах, - американські радари артилерійської розвідки, безпілотники і у відповідь вогонь наших батарей, не так, щоб полякати пару залпів, а з нормативною витратою снарядів для знищення виявлених цілей. Путін не збирається припиняти війну. Війну можемо припинити тільки ми", - підкреслив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", недалеко від населеного пункту Луганське Бахмутського району Донецької області 8 і 9 липня загинули українські військові.