RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Екс-ватажок ДНР розкрив дані про російські крематорії для найманців Путіна

Один з колишніх ватажків бойовиків так званої ДНР Ігор Стрєлков (Гіркін) розповів про те, що представників російських приватних військових компаній в Сирії в разі загибелі спалюють на місці в мобільних крематоріях.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі "Вконтакте".

Український журналіст Юрій Бутусов у Facebook, коментуючи пост Стрєлкова, вказав на ймовірність того, що найманців з російських ПВК також спалюють в мобільних крематоріях на окупованому Донбасі.

"Які дивні подробиці військових операцій РФ з часом стають надбанням гласності! Виявляється, інформація про мобільні крематорії для утилізації знищених російських найманців - це зовсім не пропаганда і не чутки. Треба ж. Я думав, що все-таки це якесь перебільшення, ну все-таки ж 21-е століття... Але офіцер ФСБ Ігор Стрєлков-Гіркін, який розв'язав війну на Донбасі, колишній "міністр оборони ДНР", зрозуміло, про порядки в російській армії і спецслужбах обізнаний дуже добре. Адже сам Гіркін також командував зібраним із загоном найманців ФСБ "Крим", і знає про всі нюанси контрактів російських ПВК - приватних військових компаній. Гіркін написав про Сирію - але якщо контракти на спалювання тіл убитих найманців діють в Сирії, то можна припустити, що і під час війни в Україні правила діють ті ж самі", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", в 2015 році голова Комітету у справах збройних сил Палати представників США Мак Торнберрі з посиланням на дані американської розвідки заявив про використання Росією на Донбасі пересувних крематоріїв для спалювання трупів російських військових.